בייג'ינג, 13 באוקטובר 2023 /PRNewswire/ — עדיל אחמד, בן 65, הוא אחד מהפקיסטנים שחשו את ההשפעות של פיתוח האנרגיה הנקייה המשגשגת שנערכת בפקיסטן באמצעות פרויקטים שונים של אנרגיה המבוצעים בשיתוף פעולה עם סין.
"התקנתי לוחות PV (פוטו-וולטאיים) על הגג שלי", אמר אחמד, והוסיף שרבים מהפנלים בפקיסטן יוצרו בסין.
מלבד ייצוא לוחות PV, סין סייעה לפקיסטן בניצול האנרגיה הסולארית והמים השופעים שלה באמצעות פרויקטים של אנרגיה ירוקה.
עם כושר ייצור שנתי של 3.2 מיליארד קילוואט-שעה של חשמל נקי, פרויקט כוח המים של קארוט צפוי לחסוך כ-1.4 מיליון טון של פחם סטנדרטי ולהפחית את פליטת הפחמן הדו-חמצני ב-3.5 מיליון טון מדי שנה, על פי גורמים פקיסטניים ממפעל הכוח ההידרואלקטרי בקארוט.
פרויקט הכוח ההידרואלקטרי של קארוט הוא רק אחת הדוגמאות למאמציה של סין בבניית 'חגורה ודרך' ירוקה.
השנה מציינים 10 שנים להשקת יוזמת החגורה והדרך (BRI) שהוצעה על ידי סין. בעשור האחרון, סין לא רק התקדמה עם המעבר הירוק שלה, אלא גם התקדמה משמעותית בפיתוח BRI ירוקה.
"בעשר השנים האחרונות, סין הצליחה לתדלק צמיחה כלכלית שנתית ממוצעת של 6 אחוזים, עם צמיחה שנתית ממוצעת של צריכת אנרגיה של 3 אחוזים", אמר הואנג רונצ'יו, שר האקולוגיה והסביבה, תוך כדי התייחסות לשולחן העגול על פיתוח ירוק של BRI והאסיפה הכללית של הקואליציה הבינלאומית לפיתוח ירוק של BRI במאי.
פליטת הפחמן הדו-חמצני של סין ליחידת תמ"ג ירדה בכ-35 אחוז, מה שמקביל לצמצום של כ-3.7 מיליארד טונות של פליטת פחמן דו חמצני, אמר הואנג, והוסיף כי בשנת 2022, הקיבולת המותקנת לאנרגיה מתחדשת בסין הגיעה ל-1.2 מיליארד קילוואט, תוך עקיפה היסטורית לראשונה של אנרגיית הפחם.
מלבד הפיתוח הירוק והבר-קיימא שלה, סין המשיכה בשנים האחרונות לחלוק טכנולוגיות מתקדמות וביצעה מספר פרויקטים של שיתוף פעולה נקי, דל פחמן ואיכותי של אנרגיה ירוקה עם מדינות אחרות.
תוך מינוף המומחיות שלה באנרגיה מתחדשת, שימור אנרגיה, הגנת הסביבה וייצור נקי, וכן שימוש בטכנולוגיה, מוצרים וניסיון סיניים, סין מקדמת באופן פעיל את שיתוף הפעולה של BRI בפיתוח ירוק, על פי הספר הלבן שכותרתו "יוזמת החגורה והדרך: נדבך מרכזי בקהילה הגלובלית של עתיד משותף".
באתיופיה, שם משאבי האנרגיה המתחדשת העשירים, כולל רוח והידרואלקטרית, מוערכים לייצר יותר מ-60,000 מגה-וואט של חשמל, סייעה סין לבנות פרויקטים, כמו חוות הרוח אדאמה, הממוקמות במגוון גבעות סלעיות באתיופיה. הרמות הגבוהות, ו-254 מגה-וואט של הכוח ההידרואלקטרי של Genale-Dawa III.
מלבד ניצול משאבי אנרגיה מתחדשים מקומיים, סין מדגישה גם את הגנת הסביבה בפיתוח אנרגיה.
בבניית מסילת הרכבת הסטנדרטית מומבסה-ניירובי, העוברת דרך שמורות חיות בר כגון הפארק הלאומי ניירובי והפארק הלאומי צאבו, ננקטו שורה של צעדים במהלך תכנון ובניית הרכבת.
ישנם 14 מעברי חיות בר גדולות ו-79 גשרים לאורך מסילת הברזל, ומעברי החיות מסוג גשר הם בגובה של למעלה מ-6.5 מטרים, מה שמקל על המעבר של בעלי חיים גדולים כמו פילים וג'ירפות. בנוסף, הוצבו גדרות בידוד משני צידי הקו כדי לצמצם את המגע בין בעלי החיים לרכבות.
שיתוף הפעולה בפיתוח אנרגיה ירוקה ודלת פחמן אינו מוגבל לשיתוף פעולה בין מדינה למדינה.
סין הגיעה להסכמי שיתוף פעולה סביבתי עם יותר מ-30 מדינות וארגונים בינלאומיים, השיקה את היוזמה לשותפות החגורה והדרך לפיתוח ירוק עם 31 מדינות, והקימה את הקואליציה הבינלאומית לפיתוח ירוק של יוזמת החגורה והדרך עם יותר מ-150 שותפים מלמעלה מ-40 מדינות, כך נכתב בספר הלבן.
סין מוכנה לעבוד עם מדינות אחרות כדי להמשיך בשיתוף פעולה הדוק ופורה יותר במסגרת ה-BRI ולבנות עולם פתוח, מכיל, נקי ויפה.