תוכנית "האצת הצמיחה" של ברזיל, הידועה בשם PAC , הוצגה מחדש, עם השקעות צפויות של 1.7 טריליון ריאל (347.5 מיליארד דולר). יוזמה חדשה זו אמורה למנף מסגרת נרחבת של שותפות ציבורית-פרטית. לצד זאת, הממשלה שואפת להניע מעבר אקולוגי, ולשפר את האישורים הירוקים של המדינה, כפי שנחשף בהצהרה רשמית שחולקה עם רויטרס.
מקורו בתקופת כהונתו של הנשיא לואיז אינאציו לולה דה סילבה ב-2007, המטרה העיקרית של ה-PAC הייתה להגביר את ההשקעות במגזרים שונים כולל אנרגיה, לוגיסטיקה, תשתיות עירוניות וחברתיות. התוכנית זכתה להרחבה נוספת תחת היורשת של לולה, דילמה רוסף . עם זאת, החזרות המוקדמות שלה לא הניבו התקדמות משמעותית בתשתית, לפי הסיקור של רויטרס .
הממשלה הנוכחית צופה PAC שנשען במידה רבה על הסינרגיה בין המגזר הציבורי והפרטי. התחזית מציעה הוצאה מרשימה של 1.3 טריליון ריאל עד 2026. במהלך החשיפה בריו דה ז'נרו, ראש הסגל של לולה, Rui Costa, טען כי גרסת PAC זו תגביר את שותפויות ציבוריות-פרטיות (PPPs). הוא גם הדגיש את הדגש על "אחריות פיסקלית וסביבתית" תוך מתן מענה לצרכים החברתיים. קוסטה הדגיש, "יש לזרוק את הנרטיב שאחריות חברתית משולה לחוסר אחריות פיסקלית".
פירוט מפורט מגלה שהממשלה הפדרלית מתכננת להעביר 371 מיליארד ריאל, 22% בולטים מהתקציב כולו. ענקיות הנתמכות על ידי המדינה כמו Petrobras (PETR4.SA) צפויות לתרום 343 מיליארד ריאל. בינתיים, התרומה של המגזר הפרטי נאמדת ב-612 מיליארד ריאל. הממשלה, לעומת זאת, נותרה קצרת שפתיים לגבי ההשלכות הפיסקאליות של התוכנית ולוח הזמנים המדויק לביצוע.
בעוד שהתוכנית מקיפה פרויקטים מרובים במגזר הנפט והגז, כולל מיזמים בהובלת פטרובראס והשקעות בשדות נפט ימיים לפני מלח, היוזמה הירוקה נותרה באור הזרקורים. מחויבות זו לאיכות הסביבה באה לידי ביטוי ב"תוכנית המעבר האקולוגית" שהוכרזה, כפי שהדגישה רויטרס. בתמוך בכך, שר האוצר פרננדו חדד הרחיב על הקמת שוק אשראי פחמן מובנה, הנפקת אג"ח ריבוניות בנות קיימא ושיפוץ קרן אקלים להפחתת פליטות.