קרן המטבע הבינלאומית (IMF) סיפקה יותר מ-24 מיליארד דולר בהלוואות ללא ריבית ליותר מ-50 מדינות בעלות הכנסה נמוכה מאז מגיפת COVID-19. הלימות המשאבים של אמון הפחתת עוני וצמיחה (PRGT), אמון חוסן וקיימות (RST), ונאמנות לסיוע בחובות, כולל הקרן למניעת קטסטרופה והקלה (CCRT), נסקרה על ידי מועצת המנהלים של קרן המטבע הבינלאומית ביום שישי.
ה-PRGT הוא הכלי העיקרי של הקרן למתן הלוואות מוזלות למדינות בעלות הכנסה נמוכה, בעוד שה-RST מספק מימון לטווח ארוך בר השגה למדינות בעלות הכנסה נמוכה ופגיעות, מדינות קטנות ואחרות כדי להפחית את הסיכונים ליציבות מאזן התשלומים משינויי אקלים ומגיפות. ה-PRGT התמודד עם מחסור של 1.2 מיליארד SDR (כ-1.6 מיליארד דולר) בהבטחות למשאבי סובסידיות ו-3.5 מיליארד SDR (כ-4.7 מיליארד דולר) עבור משאבי הלוואות להשלמת השלב הראשון של אסטרטגיית המימון לשנת 2021. הסיבה לכך היא ביקוש חזק יותר להלוואות PRGT ושיעורי ריבית גבוהים בהרבה מהצפוי.
הוצעה אסטרטגיה רב-כיוונית לגיוס תרומות לטיפול בפערים במשאבי הסובסידיות וההלוואות, יחד עם צעדים נוספים במהלך סקירת ה-PRGT המקיפה ל-2024/25 כדי להעמיד את ה-PRGT על בסיס בר-קיימא כדי לספק תמיכה מספקת למדינות בעלות הכנסה נמוכה. הטווח הארוך. ה-RST שהוקם לאחרונה ראה ביקוש חזק וטעון קדמי להסדרים במסגרת מתקן החוסן והקיימות (RSF), עם חמישה הסדרי RSF שאושרו מאז הפעלת RST ב-12 באוקטובר 2022.
צנרת הבקשות הפוטנציאליות למימון מצטברת במהירות. ה-CCRT מספק מענקים להקלת חובות עבור ה-LIC העניים והפגיעים ביותר שנפגעו מאסונות טבע קטסטרופליים או אסונות בריאות הציבור, ומחלק 690 מיליון SDR ל-31 מדינות במהלך המגיפה, מה שהותיר את יתרת המזומנים שלה כמעט מדולדלת. הסקירה הדגישה את הצורך של כל המדינות החברות ב-IMF למלא את התחייבויותיהן ל-CCRT והדגישה שוב את החשיבות של רמות המשאבים הנאותות שלה.
קרן המטבע הבינלאומית מחויבת לספק סיוע פיננסי למדינות בעלות הכנסה נמוכה ולמדינות פגיעות אחרות במהלך משברים כמו מגיפת COVID-19, שינויי אקלים ואסונות טבע. הקרן תמשיך לעבוד עם המדינות החברות כדי להבטיח שהמימון הניתן יישאר זמין וישמש ביעילות לתמיכה בצמיחה כלכלית בת קיימא והפחתת עוני.