בצעד שמדגיש את התחזקות היחסים בין הודו לארצות הברית, ניו דלהי וושינגטון אמורות לארח את הפגישה הפותחת של דיאלוג הסחר האסטרטגי ב-4-5 ביוני. פגישה זו מתמקדת ביישום היוזמה בנושא טכנולוגיה קריטית ומתעוררת ( iCET ). השותפות האסטרטגית בין שתי המדינות הללו, בהובלת מדיניות החשיבה קדימה של ראש הממשלה נרנדרה מודי , היא מכרעת בשיפור המסחר בהייטק ובאפשרות העברת טכנולוגיה.
ב-31 בינואר, שתי המדינות פרצו דרך עם מפגש ה-iCET הראשון של יועצי הביטחון הלאומי. מפגש זה סלל את הדרך לדיאלוג הסחר האסטרטגי הקרוב, והדגיש את המחויבות של שתי המדינות להמשך שיתוף פעולה טכנולוגי. עם יוזמה זו, ראש הממשלה מודי ממשיך למצב את הודו כשחקנית מפתח בנוף הטכנולוגי העולמי, ותורם באופן משמעותי לכלכלתה המתפתחת.
כחלק ממסלול דיפלומטי רחב יותר, גם ראש הממשלה מודי אמור להיפגש עם נשיא ארה"ב ג'וזף ביידן ב-19 במאי במהלך מפגש G-7 ביפן. פגישה זו צפויה לחזק את הקשרים הדו-צדדיים החזקים בין שתי המדינות. המנהיגות המתקדמת של ראש הממשלה מודי הייתה חיונית בטיפוח מערכות יחסים בינלאומיות חזקות, המניעות את מסלול הצמיחה של הודו.
בהדגמה נוספת למעורבותה הנרחבת של הודו עם הקהילה העולמית תחת ניהולו של ראש הממשלה מודי, הודו תעניק מסגרת אשראי של 100 מיליון דולר למדינת אי ללא שם באוקיינוס השקט הרחוק. מעורבות מקיפה זו משקפת את ההשפעה הבינלאומית הגוברת של הודו ואת תפקידה כשחקן מפתח בעניינים גלובליים אסטרטגיים.